Home » 30 minuten DIY: kleurrijke, vrolijke mini sombrero’s
Kleurrijke mini sombrero's maken DIY

30 minuten DIY: kleurrijke, vrolijke mini sombrero’s

door admin

Afgelopen zomer had ik een Mexicaans themafeestje, maar ik wilde niet speciaal voor dat feest een mega sombrero kopen. Na wat Pinteresten, kwam ik heel simpele kinder-sombrerootjes tegen: een plastic bekertje op een bordje geplakt. Het idee was er, maar het kon beter. Het kon mooier aangekleed! Deze kleurrijke mini sombrero’s zet je binnen een half uur in elkaar en zien er erg low effort- High reward uit – al zeg ik het zelf-! Leuk voor Carnaval, Halloween of een themafeest. 

Dit heb je nodig voor een mini sombrero

 • Kartonnen bordje en bekertje
 • Verf en een kwast
 • Gekleurd (A4) vouwpapier (optineel met patroon)
 • Kleine knutsel pompoms 
 • Diadeem
 • Knutsellijm
 • Lijmpistool en lijmpistoolpatronen
Dit heb je nodig voor mini sombrero's

Let's DIY!

Verven, knippen, plakken… Klaar! 

Stappenplan mini sombrero's maken
 1. Verf het kartonnen bordje in een leuke kleur en laat drogen. (ik gebruikte voor de groene, oranje en blauwe sombrero goedkope verf, dus ik moest 2 lagen verven… goedkoop is duurkoop ;)…)
 2. Pak het bekertje in met het (patroon)papier en plak het papier vast met de knutsellijm. Het uitstekende papier aan de bovenkant knipte ik in, zodat ik het papier makkelijk naar binnen kon vouwen en vast kon plakken.  
 3. Om de bovenkant wat meer af te werken, knip je een cirkel uit hetzelfde papier en plak je die bovenop de beker. 
 4. Plak het bekertje vast op het bordje met het lijmpistool. Het bordje heeft de rand naar boven. 
 5. Plak met ander papier een bandje om het bekertje en versier de rand van het bord met de pompoms. In de foto’s hieronder zie je een paar voorbeelden van hoe ik dat heb gedaan. 
 6. Plak met het lijmpistool (of een sterke superlijm) het hoedje vast op de diadeem. Ter versteviging kun je de diadeem nog sandwichen tussen de sombrero en een stuk karton. Dit heb ik voor mijn feestje niet gedaan… de schade? 1 van de 5 sombrero’s was door een windvlaag gesneuveld; de rest waren aan het eind van de avond nog helemaal gaaf. 
 7. Et voilá, je mini sombrero(‘s) zijn feestklaar! 
5 voorbeelden van kleurrijke kleine mini sombrero's

Ga jij deze vrolijke mini sombrero’s maken?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je ook deze kleurrijke mini sombrero’s maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren! 

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies