Home » Terracotta bloempotjes set verven
Terracotta bloempotjes set verven DIY inspiratie

Terracotta bloempotjes set verven

door admin

Het stek-seizoen komt er weer aan en wat is leuker dan je nieuwe (of oude) plantjes in een zelfgemaakt potje te zetten?  Laat al je terracotta bloempotjes bij elkaar én bij je interieur passen door ze zelf te verven. Ook leuk om je stekjes, als ze groot en sterk zijn, in het zelfgemaakte potje cadeau te doen. 

Dit heb je nodig...

Terracotte potjes verven. dit heb je nodig

Let's DIY!

1. Maak een moodboard en bepaal je kleurenschema

Natuurlijk kun je direct aan de slag gaan en gaan verven, maar als je een set bijpassende potjes wil maken, is het handig om een kleurenschema te kiezen en een moodboard te maken. Zo houd je alle potjes in één stijl en één thema. 

Voor deze DIY heb ik twee moodboards gemaakt. De moodboards hebben hetzelfde kleurenschema maar een andere stijl. In het ene moodboard heb ik gekozen voor inspiratie met geometrische vormen, terwijl ik in het andere moodboard organische vormen heb aangehouden. De originele bronnen en DIY’ers vind je in deze Pinterest map. 

terracotta bloempotjes verven inspiratie
terracotta bloempotjes verven inspiratie

2: Verf de potjes wit

Door de potjes eerst wit te verven, komen de kleuren beter tot hun recht. Saaie stap, maar een moetje voor een mooi eindresultaat. 

3. Patronen en vormen verfen

Nummer de potjes en je inspiratie, zodat je precies weet welke inspiratie je voor welk potje wil gebruiken. 

Voor de geometrische vormen kun je het beste je potjes afplakken met tape. Zo creëer je strakke lijnen. Om rechte horizontale lijnen te maken, kun je je potlood ergens op leggen met de punt tegen het potje aan. Draai de pot langzaam rond zijn as en je hebt een rechte horizontale lijn. 

De organische vormen heb ik eerst dun met potlood op het potje geschetst. Het makkelijke aan organische vormen is dat ze niet recht of perfect hoeven te zijn. Omarm de imperfecties! 

Teken patronen op de terracotta potjes

4. Verf meerdere lagen en werk af met een vernislaagje

Ik merkte dat één laag verf niet goed dekte en ben uiteindelijk drie keer over de potjes heengegaan om de kleuren mooi dekkend te maken. De kleuren heb ik daarna gesealed en waterdicht gemaakt met een vernislaagje. Laat de vernislaag drogen en planten maar!

Potjes geverfd? Stekken maar!

Ga jij deze terracotta potjes DIY’en?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je deze terracotta potjes zelf maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren!  

 
Set potjes verven DIY inspiratie

Informatie over sponsoring

Voor het maken van de potjes heb ik geen gratis producten of geld gekregen.

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies