Home » Zo maak je een schattige berenslinger van vilt
Eenvoudige, schattige Berenslinger maken DIY Inspiratie

Zo maak je een schattige berenslinger van vilt

door admin

Deze leuke en eenvoudige berenslinger zet je binnen een paar uurtjes in elkaar. Leuk als kraamcadeautje of decoratie in de kinderkamer. Ik maakte zelf een verticale slinger, maar uiteraard kan hij ook horizontaal opgehangen worden. En het beste aan de slinger? Er is maar héél weinig naai- en tekentalent nodig! 🙂 

Dit heb je nodig voor de berenslinger

 • Naald en draad
 • Vilt in de gewenste kleuren. Voor 1 beertje, heb je 2 kleuren nodig. 
 • Zwarte pen
 • Stuk (macrame)touw van ongeveer 1 meter (voor 4 beren)
 • Een plaatje van een beer (of een ander dier)
 • Vulling (ik gebruikte stofrestjes van andere projecten)

Ik gebruikte knutselvilt van de HEMA ((Niet gesponsord)). Het voordeel is dat je het makkelijk en snel kan krijgen, het nadeel is dat dit iets mindere kwaliteit is; het voelt minder zacht, is dun en de lichte kleuren schijnen door. Heb je de tijd? Bestel dan vilt bij een stoffenwinkel; de kwaliteit is dan vele malen beter. 

Let's DIY

In het kort; maak een patroon voor je beer. Knip dat uit het stof en naai alles aan elkaar. Bevestig de beertjes aan een touw. Klaar. 

Zo maak je stap voor stap een berenslinger. 1. maak het patroon. 2 trek het patroon over op je stof. 3. naai het aan elkaar.

In detail: 

 1. Zoek een plaatje van een beer. Het helpt om de zoekterm “vector” ook toe te voegen aan je zoekopdracht; je krijgt dan meer ‘simpele’ afbeeldingen in plaats van heel realistische beren. Ik gebruikte dit plaatje  dat ik op Pinterest vond als inspiratie. 
 2. Je kunt het plaatje uitprinten, maar ik heb gewoon een stuk papier op mijn laptopscherm gelegd en de vormen voorzichtig overgetrokken. 
 3. Knip de patroondelen uit en knip ze ook uit het stof. Van het lichaam heb je 2 patroondelen nodig. Van de buik, noet en het staartje heb je eentje nodig. Het voordeel van het vilt dat ik gebruikte, was dat je er met een potlood op kon tekenen en zo heel makkelijk het patroon kon overtrekken. 
 4. Naai de snoet, de buik en de staart op de beer. Ik deed dit met de hand met een normale rechte steek. (mijn hand-naai-skills zijn niet heel geweldig; maar ik vond dat voor de beertjes juist leuk dat het wat “scheef” is!) 
 5. Met een zwarte pen teken je de ogen, het neusje en de sproetjes op de beer. Let op!: Test eerst je pen op een restje vilt; de eerste pen die ik gebruikte, liep uit. 
 6. Nu de lichaamsdelen op het lichaam zitten, kun je, met de binnenkanten op elkaar, de voor en achterkanten vastnaaien. Laat hierbij een paar centimeter open, zodat je de beer kan vullen met vulling.
 7. Vul het beertje en naai hem dicht. 
 8. Herhaal voor zoveel beren je wilt maken! 
 9. Als je alle beren hebt genaaid, pak je je touw erbij. Beslis hoe ver je de beren uit elkaar wil hebben (ik had ongeveer 10 cm tussen de beren) en knip aan de hand daarvan het juiste hoeveelheid touw af. 
 10. Maak een lusje aan de bovenkant (en onderkant) van het touw.
 11. Leeg een knoop op iedere plek waar een beer moet komen. 
 12. Naai de rug van de beer vast op iedere knoop.
 13. Et voilá, je superschattige berenslinger is af! 

Ga jij een berenslinger maken?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je ook een leuke dierenslinger maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren! 

Heb je nog meer slinger-inspiratie nodig? Bekijk dan mijn DIY voor een olifantenslinger eens. 

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies