Home » Laptophoes met rits maken
DIY Laptophoes met rits maken

Laptophoes met rits maken

door admin

Ik loop een beetje achter met uploaden: deze laptophoezen maakte ik namelijk in november 2021 en januari 2022(!!). Het voordeel van meer dan 3 maanden wachten, is wel dat we de hoezen al uitgebreid getest hebben en dat ze nog steeds goed meegaan! Ook de laptop is in de hoes echt goed beschermd, want deze heeft nog geen schade opgelopen (al zou ik de grenzen niet gaan opzoeken…).

Over de laptophoes

De laptoephoes bestaat uit 3 lagen: de buitenkant met half stof half nepleer, een dikke laag fleece ter bescherming en een voering. Zo zit de laptop goed ingepakt en zal deze minder snel beschadigen, maar is hij niet te dik en past hij gewoon in je tas.  

Uiteraard kun je de laptophoes ook zonder nepleer maken, of volledig van nepleer. Óf met een leuk lint om de rand, of pompoms. Óf met een andere voering of een andere beschermlaag… De mogelijkheden zijn eindeloos en ik hoop dat ik het je met deze DIY iets gemakkelijker maak om een eigen, persoonlijke laptophoes te maken! 

Dit heb je nodig...

Let's DIY!

Voor dit project moet je zelf eerst een patroontje tekenen. Geen paniek! Dit is niet moeilijk en heb je zo gefixt. Je laptophoes zit daarna zo inelkaar!

Het patroon

 1. Meet de lengte, breedte en hoogte van je laptop en schrijf deze op.
 2. Bepaal de naadtoeslag die je wil gebruiken. Ik vind het zelf lekker om met 1,5cm naadtoeslag te werken, maar daar ben je volledig vrij in.
 3. Voeg de hoogtemaat van je laptop toe aan de breedte- en lengtemaat.
 4. Voeg hier ook je naadtoeslag aan toe.
 5. Je hebt nu het patroon voor de voering en de beschermingslaag getekend. 
 6. Voor de voorkant met het leer teken je het patroon opnieuw, maar knip je het op 1/3de doormidden: de onderkant is je nepleer en de bovenkant je stof.
 7. Teken een naadtoeslag waar het nepleer en het stof aan elkaar moeten worden genaaid. 
 8. Je patroon is klaar! 
Patroon laptophoes binnenkant en voering
Patroon laptophoes buitenkant: stof en skai

De laptophoes naaien

  1. Teken het patroon over op de stoffen en knip de rechthoeken uit.
  2. Maak de buitenkant van je laptophoes: naai de skai vast aan het stof met de goede kanten op elkaar.
  3. Bevestig je stoflagen aan de rits.

   Dit doe je door je voering op de tafel te leggen met de goede kant naar boven. Leg op de bovenste rand van de voering de rits met de goede kant omhoog. Leg hierbovenop de buitenkant van de stof met de goede kant naar beneden. Leg daarbovenop de fleece.

   Je hebt nu de rits tussen de buiten en binnenkant van de laptophoes gesandwiched. Zet met kopspelden de de stoflagen aan de bovenkant van de rits vast en naai het stof aan de rits vast met je naaimachine.

   -Met zoveel lagen stof heb je nauwelijks zicht op wat je aan het doen bent, maar dit is echt een gevalletje trust the proces… Ik heb bij mijn tweede poging geprobeerd om de voering en de buitenkant met fleecelaag apart op de rits te zetten, maar dit was veel lastiger dan alle lagen in één keer, omdat de voering steeds verschoof en opbolde…-

   Herhaal deze stappen voor de andere kant van je laptophoes.

  4. Optioneel kun je het stof langs de rits doorstikken (top stitchen) om de voering aan de binnenkant te houden.
  5. Met het stof aan je rits vast, kun je nu de zijnaden aan elkaar naaien.
  6. Open de rits tot ongeveer halverwege (anders kun je je hoes dadelijk niet de goede kant op draaien)
  7. Leg de buitenkanten (buitenkant + fleecelaag) met de goede kanten op elkaar en de twee voeringen met de goede kanten op elkaar.
  8. Naai rondom de hele laptophoes, maar houd een opening onderaan in de voering. Bij het opelkaar naaien van de fleece en buitenkant kun je het beste een dikkere naald op je naaimachine zetten; dan kom je er makkelijker doorheen.
  9. Draai de laptophoes naar de goede kant. en naai de voering dicht.
  10. Et voilà, je laptophoes is klaar om gebruikt te worden! :)t
Stappenplan laptophoes naaien

Ga jij deze laptophoes DIY-en?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je zelf een handige laptophoes maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren!

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies