Home » Olifantenslinger van vilt
Olifantenslinger van vilt maken

Olifantenslinger van vilt

door admin

Deze schattige olifantenslinger van vilt is een eye-catcher in iedere (kinder)kamer of een leuke vervanger voor klassieke verjaardagsslingers. Het maken van de slinger was verrassend gemakkelijk en het eindresultaat is zó schattig! Ik heb de slinger gemaakt voor de babyshower van een collega. fingers crossed dat ze de olifantenslinger ook zo leuk vindt.

Dit heb je nodig...

Voor het maken van een olifantenslinger met vijf olifantjes van ongeveer 15 centimeter hoog, in dezelfde stijl als de mijne, heb je nodig: 

Voor meer olifantjes heb je natuurlijk meer vilt, kralen en een langer touw nodig. Uiteraard kun je het dikke touw dat ik heb gebruikt vervangen voor een dunner lint, de houten kralen voor zwarte kralen of poppenoogjes en het naaigaren voor dikker borduurgaren.

Olifantenslinger: dit heb je nodig
De oplettende kijker ziet zes kleuren vilt... Ik heb rood namelijk gebruikt als test en DIY-olifant.

Patroon olifantenslinger

Als patroon gebruikte ik dit gratis naaipatroon van het Bernina naaiblog. Bij gebrek aan een printer, heb ik het patroon overgetrokken op dik papier vanaf mijn beeldscherm. Niet de meest handige manier, maar op deze manier kon ik de olifantjes wel precies zo groot maken als ik wilde. Het staartje zit niet in het patroon en heb ik daarom zelf getekend. 

patroon olifantje van vilt

Let's DIY!

 1. Vouw het vilt dubbel en steek de patroondelen op het vilt.
 2. Knip 2 olifantenlichamen, 2 oren en 1 staartje uit.
 3. Knip de hoofden van de olifantenrompen af.
 4. patroondelen olifantje van viltLeg het oor op de nek van de olifant en leg daarop het hoofd met de slurf richting de kont.
 5. olifantenslinger van vilt diyNaai de romp, het oor en het hoofd aan elkaar.
 6. Herhaal deze stap voor de andere kant en naai de twee olifantenlichamen met een festonsteek aan elkaar. Red Ted Alert geeft in haar video goede uitleg over hoe je deze steek maakt.
 7. Het staartje heb ik tijdens het naaien met een paar rechte steken vastgezet. Deze had ik achteraf beter (voorzichtig) kunnen lijmen aan de binnenkant van één van de lijfjes voor een mooiere afwerking…
 8. Vul de pootjes en de slurf tijdens het naaien van het olifantje op met restjes vilt. Wanneer je bijna rond bent, vul je de rest van de olifant op en naai je het beestje dicht.
 9. Naai de kralen vast aan het hoofd. Deze dienen als ogen van de olifant. Je hebt een iets betere afwerking als je de kralen op het hoofd zet, voordat je de twee rompen aan elkaar naait, maar dan heb je wel meer kans dat ze scheef komen te staan. De ogen zou je ook voorzichtig kunnen lijmen.
 10. Als hangertje gebruikte ik restjes van het touw. Ik vouwde deze in een lus en wikkelde er garen omheen. De lus naaide ik vast aan de “achterkant” van de olifant. Als je je slinger tweezijdig wilt maken, kun je de lus beter tussen de twee lichamen sandwichen alvorens je de lichamen aan elkaar naait. Uiteraard kun je de lus ook van restjes vilt of een lintje maken.
 11. lusje olifantenslinger ophangen Rijg de olifantjes aan het touw et voilà: je olifantenslinger is klaar! 
Slinger met olifantjes

Ga jij deze olifantenslinger DIY-en?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je deze olifantenslinger zelf maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren.

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies