Home » Demoon hoorns voor Halloween

Demoon hoorns voor Halloween

door admin

Dit jaar mochten we eindelijk weer Halloween vieren. Echter had ik door tijdsgebrek en DIY-drang de behoefte om voor mij en mijn vriend low effort; high reward- kostuums te maken. Dat houdt in: een imposant hoofddeksel gecombineerd met normale kleding uit onze kledingkast. Voor mijn vriend maakte ik deze demoon hoorns. De vorm is gebaseerd op de hoorns van de duivel van Tenacious D, maar volgens mensen op het Halloweenfeestje waar we waren, deden ze toch meer denken aan de hoorns van Maleficent….  

Dit heb je nodig...

Voor de demonische hoorns kun je een hoop verschillende materialen gebruiken. Door mijn strakke tijdsschema was ik afhankelijk van de spulletjes die ze bij mijn lokale Action hadden:

Bij gebrek aan foamvellen ging ik voor placemats. Qua looks kwamen deze veel mooier uit de verf dan verwacht, maar ze waren wel wat aan de zware kant. Mocht je ook de hoorns van placemats gaan maken in plaats van foam, houd dan in gedachte dat je de diadeem met speltjes moet vastklippen op je hoofd zodat hij niet van je hoofd afglijdt.  

Let's DIY!

   1. Scheur stroken aluminiumfolie af van de rol en “kneed” deze samen tot de vorm voor je hoorns.
   2. Wanneer je tevreden bent over de vorm van je hoorns, wikkel je er tape omheen. Zo geef je de hoorns iets meer stevigheid.
   3. Pak één van de twee hoorns en leg de ander even weg.
   4. Knip een reep van ongeveer 2cm breed uit je gouden placemat
   5. Knip uit deze reep een kleiner reepje van ongeveer 4cm lang en vouw deze in een kegelvorm. Dit wordt de punt van je hoorn.
   6. Knip ongeveer 3 repen van 2cm breed uit de placemats en 2 van 4cm.
   7. Kijk per sectie van de hoorn hoe lang de reep moet zijn en knip dit uit.
   8. Maak een kartelrandje aan de bovenkant van het reepje en wikkel deze met een laagje lijm om je hoorn. Herhaal deze stap van boven tot beneden, totdat je hoorn bijna helemaal bedekt is.
   9. Herhaal stap 4 t/m 8 met de andere hoorn.
   10. Bevestig de hoorns op de diadeem met het lijmpistool. Het is makkelijker om de hoorns recht te plakken als je de diadeem op een mannequinhoofd of een bloempot zet.
   11. Bedek het onderste stuk van de hoorns met een brede reep placemat. Plak deze ook vast aan de diadeem.
   12. Et voilá, je demonen hoorns zijn klaar!

Ga jij deze demoon hoorns DIY-en?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je deze demoon hoorns zelf maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren!

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies