Home » Duistere elf diadeem
duistere elf diadeem DIY

Duistere elf diadeem

door admin

Vanavond een Halloween- of ander verkleedfeestje op de planning staan? Geen probleem! in een middagje maak je deze duistere elf diadeem. Zwarte kleding eronder, leuke make-up op en je bent klaar voor het feestje! 

Inspiratie voor de duistere elf diadeem

De inspiratie voor deze DIY haalde ik van deze twee super mooie fantasy-diademen. Waar je voor deze diademen heel veel tijd, de juiste materialen en professionele skills nodig hebt, probeerde ik een veel eenvoudigere en snellere versie te maken; een mooi opstapje naar zo’n professionele diadeem, zullen we maar zeggen.  

Inspiratie duistere elf diadeem DIY

Dit heb je nodig...

Let's DIY!

Het maken van de duistere elf diadeem bestaat uit 2 stappen: het maken van de “oren” het in elkaar lijmen van de diadeem. 

De oren

 1. Teken een sjabloon voor de oren; doe dit door de ronding van je diadeem over te trekken en daar de oren aan te tekenen. Ik tekende de oren uit de losse pols met mijn inspiratiefoto’s open op mijn laptop. 
 2. Trek dit sjabloon 4x over op karton en knip alle 4 de oren uit.
 3. Verf 2 oren aan beide kanten in kleuren naar keuze (ik verfde ze paars met zwart). 
 4. Knip uit de andere 2 oren “nerven”. Zo geef je de oren structuur en kun je het kant mooi zichtbaar maken. Verf deze ook. 
 5. Sandwich het kant tussen het solide oor en het oor met de nerven en herhaal deze stap voor het andere oor. 
 6. Je oren zijn klaar.
Duistere elf diadeem oren

De diadeem

 1.  Plak eerst de oren op de diadeem. geef deze meer houvast door er een stukje karton achter te plakken. 
 2. Vul nu de diadeem op met de nep planten en bloemen. De rozen kon ik makkelijk van de steel trekken. Het andere groen moest ik doorknippen met een goede schaar.
 3. Het is natuurlijk het beste om de bloemen en planten al direct in de goede kleur te kopen. Echter was dat bij mij niet mogelijk, dus moest ik ze verven…
 4. Als laatste mixte ik wat glitter door de verf om de bloemen iets meer diepte te geven, maar jammergenoeg was de glitter niet goed zichtbaar…
 5. Et voila; de duistere elf diadeem is af. Zwarte kleding eronder, leuk make-upje erbij en je bent helemaal klaar voor Halloween! 
Duistere elf diadeem: de haarband lijmen

Ga jij deze duistere elf diadeem DIY-en?

Ben jij geïnspireerd geraakt en ga je deze diadeem zelf maken? Laat het me weten via Instagram @DIY_inspiratie of gebruik #DIYinspiratie. Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom. Zo kunnen we van elkaar leren!

You may also like

Laat een reactie achter

Om deze website steeds verder te verbeteren, gebruiken we cookies. Accepteer cookies